Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Kuchnia Światowa i Regionalna > Kuchnia chińska > Jak zrobić chińskie pierożki?

Jak zrobić chińskie pierożki?

Stopień trudności: łatwe
, specjalista Tipy.pl
 5/5 (1 ocen)
Oceń 
 1 z 12 
Pierożki... ruskie, polskie, żydowskie, węgierskie – kochamy je w każdym wydaniu. Jednak szczególnie apetyczne są pierożki po chińsku. Ich lepienie wymaga trochę pracy, ale efekt wart jest każdej poświęconej na ich przygotowanie minuty. To prosty i smaczny pomysł na oryginalny i zdrowy obiad. Poniżej dowiesz się jak zrobić chińskie pierożki, jak przygotować do nich farsz i podać je w wersji gotowanej lub smażonej. Zaczinami?
Rzeczy, których potrzebujesz:
pęczek szczypiorku, 0,5 kg mielonej wieprzowiny, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka cukru, sól, 1 łyżeczka białego pieprzu, 1 łyżeczka oleju sezamowego (do kupienia tutaj), 2 szalotki, 2 plastry świeżego imbiru, 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka oleju roślinnego, ciasto na chińskie pierożki (gotowe lub przygotowane według przepisu zamieszczonego poniżej)
Przeczytaj teraz: Jak jeść pałeczkami?
 5/5 (1 ocen)
Oceń 
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Dynia nie chce być przeciętna i nijaka. Znudziło jej się wycinanie, oklejanie, umieszczanie w halloweenowych stroikach....
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Gołąbki są typowym przykładem polskiego dania. Niech żałuje ten, kto nigdy nie miał odwagi lub sposobności skosztować...
Jak zrobić gołąbki?
Gołąbki są typowym przykładem polskiego dania. Niech żałuje ten, kto nigdy nie...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub