Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Przepisy Świateczne > Przepisy Bożonarodzeniowe > Jak kisić buraki?
Jak kisić buraki?

Jak kisić buraki?

Stopień trudności: umiarkowane
, specjalista Tipy.pl
 3.7/5 (10 ocen)
Oceń 
Barszczyk z własnych kiszonych buraków smakuje wyśmienicie nie tylko podczas Wigilii. Tym sposobem barszcz przygotowywały nasze mamy i babcie. Trudno zaprzeczyć, że tak przygotowany był dla nas prawdziwym niebem w gębie. Żaden barszcz z torebki nie jest w stanie zastąpić tego niepowtarzalnego smaku. Wbrew pozorom nie jest trudny w wykonaniu, wystarczy jedynie przestrzegać ściśle określonych reguł. Poniżej dowiesz się jak ukisić buraki na barszcz czerwony.
Rzeczy, których potrzebujesz:
buraki, słoiki, przegotowana woda, kawałek chleba żytniego, gaza
1
skrobanie buraków
Buraki oskrobać, wymyć, a następnie pokroić w cienkie krążki.
2
kiszenie buraków
Pokrojone buraki włożyć do słoja, dodać kawałeczek żytniego chleba i zalać przegotowaną wodą.
3
Postawić w ciepłym miejscu, przykryte gazą. Buraki muszą być czerwone i słodkie - ćwikłowe nie nadają się do kiszenia.
Jak zrobić pierniczki na choinkę?
Jak kisić buraki na barszcz Wigilijny?
Jak zrobić wigilijny barszcz czerwony z uszkami?
Jak zrobić domek z piernika?
 3.7/5 (10 ocen)
Oceń 
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Andrzejki to szczególne święto. Warto więc przygotować specjalne dekoracje na ten wyjątkowy wieczór. Różne „cygańskie”...
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Barszcz czerwony to jedna z najpopularniejszych polskich zup. Najczęściej doprawia się go zielem angielskim, czosnkiem...
Jak zrobić barszcz czerwony na słodko?
Barszcz czerwony to jedna z najpopularniejszych polskich...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub