Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Przepisy Świateczne > Przepisy Bożonarodzeniowe > Jak kisić buraki?
Jak kisić buraki?

Jak kisić buraki?

Stopień trudności: umiarkowane
, specjalista Tipy.pl
 3.7/5 (10 ocen)
Oceń 
Barszczyk z własnych kiszonych buraków smakuje wyśmienicie nie tylko podczas Wigilii. Tym sposobem barszcz przygotowywały nasze mamy i babcie. Trudno zaprzeczyć, że tak przygotowany był dla nas prawdziwym niebem w gębie. Żaden barszcz z torebki nie jest w stanie zastąpić tego niepowtarzalnego smaku. Wbrew pozorom nie jest trudny w wykonaniu, wystarczy jedynie przestrzegać ściśle określonych reguł. Poniżej dowiesz się jak ukisić buraki na barszcz czerwony.
Rzeczy, których potrzebujesz:
buraki, słoiki, przegotowana woda, kawałek chleba żytniego, gaza
1
skrobanie buraków
Buraki oskrobać, wymyć, a następnie pokroić w cienkie krążki.
2
kiszenie buraków
Pokrojone buraki włożyć do słoja, dodać kawałeczek żytniego chleba i zalać przegotowaną wodą.
3
Postawić w ciepłym miejscu, przykryte gazą. Buraki muszą być czerwone i słodkie - ćwikłowe nie nadają się do kiszenia.
Jak zrobić pierogi z suszonymi śliwkami?
Jak postępować z ością w gardle?
Jak oczyścić rybę z łusek?
Jakie są tradycyjne dania wielkopolskie?
 3.7/5 (10 ocen)
Oceń 
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Zaraz mają przyjść goście, a Ty nie masz im czego podać? Nie przejmuj się, mamy na to sposób. Znajdziesz tutaj sposób...
Jak zrobić barszcz czysty na szybko?
Zaraz mają przyjść goście, a Ty nie masz im czego...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub