Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole > Likiery > Jak zrobić likier jajeczny?
Jak zrobić likier jajeczny?

Jak zrobić likier jajeczny?

Stopień trudności: łatwe
, specjalista Tipy.pl
 4.7/5 (225 ocen)
Oceń 
Bardzo smaczny, domowy przepis na ajerkoniak czyli inaczej likier jajeczny lub adwokat. Idealnie nadający się jako polewa do lodów, ale również jako delikatny napój alkoholowy. Jego przygotowanie jest naprawdę łatwe. Wystarczy przygotować kilka składników, mieć dobre chęci i trochę cierpliwości- i już smakołyk mamy gotowy.
Rzeczy, których potrzebujesz:
5 żółtek, 1 cukier waniliowy, puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, szklanka cukru, szklanka spirytusu, 100gr wody przegotowanej zimnej
1
Żółtka jajek należy dobrze utrzeć z cukrem.
2
Następnie skondensowane mleko zmiksować.
3
Dodać do żółtek jajek zmiksowane mleko, spirytus i wodę. Miksować do zagęszczenia.
4
Wlewamy do butelek i odstawiamy do lodówki na 24 godziny (przed spożyciem wstrząsnąć).
Jak zrobić nalewkę z wiśni?
Jak zrobić wiśniówkę?
Jak zrobić nalewkę z kasztanów?
Jak zrobić dobrą wiśniową nalewkę?
Przeczytaj teraz: Jak zrobić domowy advocat?
 4.7/5 (225 ocen)
Oceń 
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Odczuwasz swędzenie skóry po opalaniu? Przeczytaj poniższe wskazówki, a podpowiemy ci jak je złagodzić. Będziesz...
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Słodkie likiery i nalewki cieszą się niesłabnącą popularnością. Szczególnie upodobały sobie je kobiety. Jeśli i ty...
Jak zrobić likier karmelowy?
Słodkie likiery i nalewki cieszą się niesłabnącą popularnością. Szczególnie...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub