Tutaj jesteś: Jedzenie i Picie > Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole > Likiery > Jak zrobić likier jajeczny?
Jak zrobić likier jajeczny?

Jak zrobić likier jajeczny?

Stopień trudności: łatwe
, specjalista Tipy.pl
 4.7/5 (225 ocen)
Oceń 
Bardzo smaczny, domowy przepis na ajerkoniak czyli inaczej likier jajeczny lub adwokat. Idealnie nadający się jako polewa do lodów, ale również jako delikatny napój alkoholowy. Jego przygotowanie jest naprawdę łatwe. Wystarczy przygotować kilka składników, mieć dobre chęci i trochę cierpliwości- i już smakołyk mamy gotowy.
Rzeczy, których potrzebujesz:
5 żółtek, 1 cukier waniliowy, puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, szklanka cukru, szklanka spirytusu, 100gr wody przegotowanej zimnej
1
Żółtka jajek należy dobrze utrzeć z cukrem.
2
Następnie skondensowane mleko zmiksować.
3
Dodać do żółtek jajek zmiksowane mleko, spirytus i wodę. Miksować do zagęszczenia.
4
Wlewamy do butelek i odstawiamy do lodówki na 24 godziny (przed spożyciem wstrząsnąć).
Jak zrobić wiśniówkę?
Jak zrobić nalewkę z kukułek?
Jak zrobić nalewkę z wiśni?
Jak zrobić Kahlua?
 4.7/5 (225 ocen)
Oceń 

  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Myślisz, że o Wielkanocy wiesz wszystko? Najprawdopodobniej się mylisz. Istnieje wiele różnych zwyczajów i tradycji...
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Ajerkoniak to ulubiony likier wielu pań. Całkiem słusznie, jego smaku nie da się bowiem zastąpić niczym innym. Czy...
Jak zrobić ajerkoniak aromatyzowany cytryną i tymiankiem?
Ajerkoniak to ulubiony likier wielu pań. Całkiem słusznie...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub