Tutaj jesteś: Zdrowie > Diety i Odżywianie > Dieta Dukana > Jak zrobić sos koperkowy Dukana?

Jak zrobić sos koperkowy Dukana?

Stopień trudności: umiarkowane
, specjalista Tipy.pl
 3.6/5 (9 ocen)
Oceń 
Sos koperkowy Dukana najlepiej będzie smakować ze wszelkimi rodzajami ryb, w tym z łososiem oraz z jajkami na twardo. Smacznego
Rzeczy, których potrzebujesz:
Mały jogurt naturalny gęsty (np. Bakoma 3% tł.) lub szklanka serka wiejskiego Piątnica (lekki, 3% tł)., 1 jajko na twardo., Garść posiekanego koperku., Sól, pieprz do smaku.
1
Jajko gotujemy na twardo, obieramy, drobno kroimy i wrzucamy do blendera (jeśli się nie ma to do wysokiego garnczka). Sos z jajkiem będzie smaczniejszy a poza tym zagęści ono nasz sos.

* W przypadku użycia do przepisu jajka na twardo lepiej będzie użyć jogurt niż serek (serek z jajkiem może być za gęsty - wówczas należy rozrzedzić sos jogurtem).
2
Jajko zalewamy jogurtem odtłuszczonym, dodajemy koperek, sól i pieprz.
3
Całość miksujemy blenderem lub mikserem.
4
Gotową rybę lub jajka na twardo zalewamy sosem.
Jak zrobić sernik Dukana?
Jak zrobić kotlety mielone Dukana?
Jak zrobić omlet z szynką (Dukan)?
Jak zrobić majonez Dukana?
 3.6/5 (9 ocen)
Oceń 
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
Chleb Dr. Dukana jest wspaniałym zamiennikiem zwykłego chleba, jednak i tak nie możemy go jeść do woli. Dziennie,...
Jak zrobić chleb Dukana?
Chleb Dr. Dukana jest wspaniałym zamiennikiem zwykłego chleba, jednak i tak nie możemy...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub