Tutaj jesteś: tag > Gotowanie bobu
Tag Gotowanie bobu (1)
wyłuskany, gotowany bób
5.0000/5
Jak gotować bób?
redaktor: Berna, specjalista Tipy.pl
Bób jest najstarszą znaną człowiekowi rośliną strączkową Jego nasiona posiadają twardą zewnętrzną łupinkę i wiele osób popełnia błąd gotując bób, dopóki skórka ta nie zmięknie. Jednak zbyt...   czytaj więcej »
Podobne porady
masa marcepanowa
1.1829/5
Jak zrobić masę marcepanową?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Jeśli szukasz przepisu na miękką, plastyczną masę marcepanową, która doskonale nadaje się do dekorowania tortów i robienia jadalnych ozdób, dobrze trafiłaś. Do wykonania tej masy będziesz...   czytaj więcej »
Marokańska sałatka z bobu
5.0000/5
Jak zrobić marokańską sałatkę z bobu?
redaktor: Kahlan, specjalista Tipy.pl
Ta sałatka jest zwykle podawana jako przystawka jednak może być również wegetariańskim daniem głównym. Marokańczycy jedzą ją zwykle jako dip z marokańskim chlebem. Bób możesz obrać lub nie...   czytaj więcej »
Frittata z bobem i fetą
5.0000/5
Jak zrobić frittatę z bobem i fetą?
redaktor: Kahlan, specjalista Tipy.pl
Jeśli lubisz frittatę to z pewnością posmakuje ci ona z bobem. Jest akurat na niego sezon zatem warto korzystać i jeść. Takie oryginalne połączenie z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi...   czytaj więcej »
bób z pomidorami i anchois
4.0000/5
Jak zrobić bób z pomidorami i anchois?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Bardzo szybkie w przygotowaniu i zaskakująco pyszne połączenie bobu z pomidorami i anchois. Ciekawy sposób na odejście od tradycyjnego sposobu jedzenia bobu i zaserwowanie go gościom czy...   czytaj więcej »
bita śmietana
1.2840/5
Jak zrobić bitą śmietanę?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Nazwa bita śmietana pochodzi od sposobu jej przyrządzenia. Śmietanę można ubić ręcznie lub przy pomocy miksera. Jej smak jest z pewnością o wiele lepszy niż smak gotowej śmietany w sprayu....   czytaj więcej »
amerykańskie naleśniki
4.0455/5
Jak zrobić amerykańskie naleśniki?
redaktor: aldona, specjalista Tipy.pl
Naleśniki po amerykańsku nieco różnią się od ich polskich odpowiedników. Są grubsze i nieco przypominają racuchy. W niektórych przepisach znajdziesz nawet informację, że zamiast mleka,...   czytaj więcej »
Topienie czekolady
4.5000/5
Jak roztopić czekoladę?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Wypieki z czekoladą są przepyszne, jednak jej topienie powinno być wykonane w określony sposób, aby czekolada zachowała gładką konsystencję. Czekoladę można topić na wiele sposobów. Nie...   czytaj więcej »
marynowanie mięsa
1.3429/5
Jak marynować mięso i drób?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Marynowanie mięs ma długą, wieloletnią tradycję. Już od wieków wiadomo, że dzięki marynowaniu mięsa stają się bardziej aromatyczne, miękkie i soczyste. Jednak, aby uzyskać wspaniałe walory...   czytaj więcej »
Brokuły
3.3976/5
Jak gotować brokuły?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Brokuły są wyśmienitym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Pochodzą one z Włoch - z języka włoskiego piccoli bracci oznacza "małe rączki". Ich wartość odżywcza jest o wiele większa, niż...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub