Tutaj jesteś: tag > Gotowanie bobu
Tag Gotowanie bobu (1)
wyłuskany, gotowany bób
5.0000/5
Jak gotować bób?
redaktor: Berna, specjalista Tipy.pl
Bób jest najstarszą znaną człowiekowi rośliną strączkową Jego nasiona posiadają twardą zewnętrzną łupinkę i wiele osób popełnia błąd gotując bób, dopóki skórka ta nie zmięknie. Jednak zbyt...   czytaj więcej »
Podobne porady
zupa krem z bobu
5.0000/5
Jak zrobić zupę krem z bobu?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Bardzo łatwa w przygotowaniu i szybka zupa. Na dodatek zdrowa. Zupy krem ostatnimi czasy są bardzo chętnie przygotowywane przez gospodynie domowe jako świetny pomysł na lekką zupę na lato. ...   czytaj więcej »
ciasteczko z wróżbą
4.8122/5
Jak zrobić wróżby do chińskiego ciasteczka?
redaktor: francis, specjalista Tipy.pl

Przygotowanie ciasteczek z wróżbą to doskonały pomysł zarówno na Andrzejki, jak i każdą inną imprezę.   czytaj więcej »

Puree z bobu, mięty i parmezanu
5.0000/5
Jak zrobić puree z bobu, mięty i parmezanu?
redaktor: Kahlan, specjalista Tipy.pl
To purre możesz jeść jako dip do nachos, smarować nim chleb czy jeść z makaronem po uprzednim rozcieńczeniu w wodzie pozostałej po jego gotowaniu. Możesz podawać na gorąco lub w...   czytaj więcej »
Marokańska sałatka z bobu
5.0000/5
Jak zrobić marokańską sałatkę z bobu?
redaktor: Kahlan, specjalista Tipy.pl
Ta sałatka jest zwykle podawana jako przystawka jednak może być również wegetariańskim daniem głównym. Marokańczycy jedzą ją zwykle jako dip z marokańskim chlebem. Bób możesz obrać lub nie...   czytaj więcej »
makaron z bobem i kurczakiem
5.0000/5
Jak zrobić makaron z bobem i kurczakiem?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Proste i pyszne danie. Coś dla miłośników zarówno bobu jak i makaronów. Bardzo szybko się je przygotowuje, jeszcze szybciej je. Sprytny sposób na przemycenie bobu dzieciom. Zamień makaron...   czytaj więcej »
Topienie czekolady
4.5000/5
Jak roztopić czekoladę?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Wypieki z czekoladą są przepyszne, jednak jej topienie powinno być wykonane w określony sposób, aby czekolada zachowała gładką konsystencję. Czekoladę można topić na wiele sposobów. Nie...   czytaj więcej »
przyrządzanie szpinaku
3.0395/5
Jak przyrządzić szpinak?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Jak mawia marynarz Popeye: jeśli chcesz być silny, jedz szpinak. Szpinak niewłaściwie przygotowany nie jest dobry, jednak doprawiony cytryną i czosnkiem smakuje jak marzenie. Gotowany...   czytaj więcej »
fasola szparagowa
3.7500/5
Jak gotować fasolkę szparagową?
redaktor: Hose, specjalista Tipy.pl
Fasola szparagowa to bardzo smaczna odmiana roślin strączkowych znana niemal na całym świecie. Istnieje wiele rodzajów tej fasoli, które różnią się między sobą smakiem i mięsistością....   czytaj więcej »
Brokuły
3.3976/5
Jak gotować brokuły?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Brokuły są wyśmienitym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Pochodzą one z Włoch - z języka włoskiego piccoli bracci oznacza "małe rączki". Ich wartość odżywcza jest o wiele większa, niż...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub