Tutaj jesteś: tag > Odświeżanie chleba w piekarniku
Tag Odświeżanie chleba w piekarniku (1)
Bułeczki
3.6667/5
Jak odzyskać świeżość pieczywa?
redaktor: Matrona Cienia, specjalista Tipy.pl
Jesteś osobą oszczędną lub po prostu nie chcesz wyrzucać pieczywa? Tu znajdziesz informacje i wskazówki co zrobić, aby odzyskać świeżość chleba czy bułek.   czytaj więcej »
Podobne porady
tort z arbuza
5.0000/5
Jak zrobić tort z arbuza?
redaktor: Joasia, specjalista Tipy.pl
Podać coś zwykłego w niezwykły sposób i zachwycić znajomych i rodzinę to największe wyzwanie. Ale dlaczego tak musi być? Przecież zaskoczyć kogoś wcale nie jest tak trudno. Zobacz jak...   czytaj więcej »
sól ziołowa
5.0000/5
Jak zrobić sól ziołową?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Znudził ci się smak nawet ulubionych potraw? Spróbuj użyć soli ziołowej wzbogacając smak ziemniaków, pomidorów, zup czy mięsa. Poniżej znajdziesz przepis jak zrobić sól ziołową w domu.   czytaj więcej »
sól
2.2000/5
Jak trzymać sól, aby nie zwilgotniała?
redaktor: Matrona Cienia, specjalista Tipy.pl
Sól charakteryzuje się tym, że lubi wilgotnieć. Taka sól w solniczce jest zmorą niejednej pani domu. Kiedy w solniczce tworzą się grudki sól prezentuje się nieestetycznie, trudno jej używać...   czytaj więcej »
owoce i warzywa
5.0000/5
Jak rozpoznać żywność ekologiczną?
redaktor: Berenika, specjalista Tipy.pl
Popularne określenie "zdrowa żywność" jest dla mnie śmieszne. Bo jak żywność może być niezdrowa? Hmmm… Ostatnie lata pokazują jak bardzo modny jest przedrostek Eko- dodawany do nazw...   czytaj więcej »
Świeża bazylia
5.0000/5
Jak przechowywać świeżą bazylię?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Prawidłowo przechowywana bazylia zachowa na długi okres swój smak oraz wartości odżywcze. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek i porad na temat przechowywania świeżej bazylii.   czytaj więcej »
przechowywanie ryb
3.1000/5
Jak przechowywać ryby?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Ryby należą do bardzo nietrwałych surowców spożywczych. Pod wpływem enzymów, bakterii i temperatury otoczenia w rybach zachodzą przemiany fizykochemiczne dużo szybciej, niż w mięsie...   czytaj więcej »
przechowywanie jaj
1.1366/5
Jak przechowywać jaja?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Jaja zawsze należy traktować jako produkt wrażliwy na zewnętrzne warunki, należy je chronić przed światłem, przed wilgocią i dość wysoką temperaturą. Czas przechowywania zależy przede...   czytaj więcej »
oszczędność
3.7000/5
Jak oszczędzać jedzenie?
redaktor: teresa, specjalista Tipy.pl
Za dużo wydajesz pieniędzy na jedzenie? Dowiedz się jak gospodarować jedzeniem, aby jak najmniej się go zmarnowało i znalazło w koszu na śmiecie. Im mniej jedzenia będziesz wyrzucać, tym...   czytaj więcej »
gotowanie ryb
1.8425/5
Jak gotować ryby?
redaktor: Adam, specjalista Tipy.pl
Smażone, pieczone, gotowane, robione na parze, do ich spożywania nie trzeba nas już namawiać. Ryby są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe. Regularnie jadane wzmacniają serce,...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub