Tutaj jesteś: tag > Odświeżanie chleba w piekarniku
Tag Odświeżanie chleba w piekarniku (1)
Bułeczki
3.6667/5
Jak odzyskać świeżość pieczywa?
redaktor: Matrona Cienia, specjalista Tipy.pl
Jesteś osobą oszczędną lub po prostu nie chcesz wyrzucać pieczywa? Tu znajdziesz informacje i wskazówki co zrobić, aby odzyskać świeżość chleba czy bułek.   czytaj więcej »
Podobne porady
sól ziołowa
5.0000/5
Jak zrobić sól ziołową?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Znudził ci się smak nawet ulubionych potraw? Spróbuj użyć soli ziołowej wzbogacając smak ziemniaków, pomidorów, zup czy mięsa. Poniżej znajdziesz przepis jak zrobić sól ziołową w domu.   czytaj więcej »
sól
2.2000/5
Jak trzymać sól, aby nie zwilgotniała?
redaktor: Matrona Cienia, specjalista Tipy.pl
Sól charakteryzuje się tym, że lubi wilgotnieć. Taka sól w solniczce jest zmorą niejednej pani domu. Kiedy w solniczce tworzą się grudki sól prezentuje się nieestetycznie, trudno jej używać...   czytaj więcej »
owoce i warzywa
5.0000/5
Jak rozpoznać żywność ekologiczną?
redaktor: Berenika, specjalista Tipy.pl
Popularne określenie "zdrowa żywność" jest dla mnie śmieszne. Bo jak żywność może być niezdrowa? Hmmm… Ostatnie lata pokazują jak bardzo modny jest przedrostek Eko- dodawany do nazw...   czytaj więcej »
mrożone owoce
4.3333/5
Jak rozmrażać owoce i warzywa, aby nie straciły wartości odżywczych?
redaktor: Barbara, specjalista Tipy.pl
Mrożenie jest najlepszą metodą przechowywania owoców i warzyw. W trakcie prawidłowego przechowywania mrożonek straty witamin są minimalne, a produkty zachowują niemal w pełni cechy świeżego...   czytaj więcej »
Świeża bazylia
5.0000/5
Jak przechowywać świeżą bazylię?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Prawidłowo przechowywana bazylia zachowa na długi okres swój smak oraz wartości odżywcze. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek i porad na temat przechowywania świeżej bazylii.   czytaj więcej »
przechowywanie ryb
3.2222/5
Jak przechowywać ryby?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Ryby należą do bardzo nietrwałych surowców spożywczych. Pod wpływem enzymów, bakterii i temperatury otoczenia w rybach zachodzą przemiany fizykochemiczne dużo szybciej, niż w mięsie...   czytaj więcej »
cytryny
4.9806/5
Jak przechowywać cytrynę?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Przechowywanie cytryny jak się okazuje nie każdemu przychodzi z łatwością. Poniżej więc kilka rad dla tych, którym to nie za bardzo wychodzi przechowywanie cytryny i innych cytrusów. Mam...   czytaj więcej »
liczi
4.5000/5
Jak obrać liczi?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Liczi, inaczej śliwka chińska pochodzi z rejonu Kambodży i uprawiana jest tam już od ponad 2000 lat. Obecnie uprawa liczi obejmuje całą południowo-wschodnią Azję, wschodnią Australię i...   czytaj więcej »
gotowanie ryb
1.8425/5
Jak gotować ryby?
redaktor: Adam, specjalista Tipy.pl
Smażone, pieczone, gotowane, robione na parze, do ich spożywania nie trzeba nas już namawiać. Ryby są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe. Regularnie jadane wzmacniają serce,...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub