Tutaj jesteś: tag > Przechowywanie sera żółtego
Tag Przechowywanie sera żółtego (1)
sery
4.0000/5
Jak przechowywać sery?
redaktor: Ajla, specjalista Tipy.pl
Tak jak wszystkie artykuły łatwo psujące się – sery należy przechowywać w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu, przy odpowiednich warunkach higienicznych w we właściwych opakowaniach. Poniżej...   czytaj więcej »
Podobne porady
picie mleka
5.0000/5
Jakie są zalety picia mleka?
redaktor: Znachor, specjalista Tipy.pl
Na zmęczenie najlepsza jest filiżanka kawy, puszka napoju energetycznego lub ziołowy napar. Czy aby na pewno? A może wystarczyłaby szklaneczka czystego, pozbawionego sztucznych aromatów i...   czytaj więcej »
tort z arbuza
5.0000/5
Jak zrobić tort z arbuza?
redaktor: Joasia, specjalista Tipy.pl
Podać coś zwykłego w niezwykły sposób i zachwycić znajomych i rodzinę to największe wyzwanie. Ale dlaczego tak musi być? Przecież zaskoczyć kogoś wcale nie jest tak trudno. Zobacz jak...   czytaj więcej »
ser ricotta
5.0000/5
Jak zrobić ser ricotta?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Nasza kuchnia coraz bardziej otwiera się na wpływy zza granicy, a jednym z przejawów tego stanu rzeczy jest coraz częstsze pojawianie się w przepisach francuskiego sera ricotta. Ser ten...   czytaj więcej »
mrożone owoce
4.3333/5
Jak rozmrażać owoce i warzywa, aby nie straciły wartości odżywczych?
redaktor: Barbara, specjalista Tipy.pl
Mrożenie jest najlepszą metodą przechowywania owoców i warzyw. W trakcie prawidłowego przechowywania mrożonek straty witamin są minimalne, a produkty zachowują niemal w pełni cechy świeżego...   czytaj więcej »
Świeża bazylia
5.0000/5
Jak przechowywać świeżą bazylię?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Prawidłowo przechowywana bazylia zachowa na długi okres swój smak oraz wartości odżywcze. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek i porad na temat przechowywania świeżej bazylii.   czytaj więcej »
przechowywanie ryb
3.2222/5
Jak przechowywać ryby?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Ryby należą do bardzo nietrwałych surowców spożywczych. Pod wpływem enzymów, bakterii i temperatury otoczenia w rybach zachodzą przemiany fizykochemiczne dużo szybciej, niż w mięsie...   czytaj więcej »
ser żółty
/5
Jak odświeżyć żółty ser?
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Jak sprawić aby żółty ser, który zdążył już zeschnąć, znów nabrał idealnych walorów smakowych? Przeczytaj artykuł i poznaj tricki na przedłużenie świeżości żółtego sera.   czytaj więcej »
obieranie pomelo
4.5385/5
Jak obrać pomelo?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Pomelo (pomarańcza olbrzymia) jest dużym cytrusowym owocem. Wyglądem przypomina grejpfruta. Jest to połączenie grejpfruta, pomarańczy i melona. Smakuje podobnie do grejpfruta, ale nie jest...   czytaj więcej »
jajko
4.0417/5
Dlaczego jajka są zdrowe?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Uznawane są za najlepsze naturalne źródło bioaktywnych składników. Niegdyś miały złą opinię – uważano je za głównego winowajcę podwyższonego poziomu cholesterolu we krwi. Na szczęście...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub