Tutaj jesteś: tag > Przechowywanie sera żółtego
Tag Przechowywanie sera żółtego (1)
sery
4.0000/5
Jak przechowywać sery?
redaktor: Ajla, specjalista Tipy.pl
Tak jak wszystkie artykuły łatwo psujące się – sery należy przechowywać w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu, przy odpowiednich warunkach higienicznych w we właściwych opakowaniach. Poniżej...   czytaj więcej »
Podobne porady
picie mleka
5.0000/5
Jakie są zalety picia mleka?
redaktor: Znachor, specjalista Tipy.pl
Na zmęczenie najlepsza jest filiżanka kawy, puszka napoju energetycznego lub ziołowy napar. Czy aby na pewno? A może wystarczyłaby szklaneczka czystego, pozbawionego sztucznych aromatów i...   czytaj więcej »
tort z arbuza
5.0000/5
Jak zrobić tort z arbuza?
redaktor: Joasia, specjalista Tipy.pl
Podać coś zwykłego w niezwykły sposób i zachwycić znajomych i rodzinę to największe wyzwanie. Ale dlaczego tak musi być? Przecież zaskoczyć kogoś wcale nie jest tak trudno. Zobacz jak...   czytaj więcej »
jogurt naturalny domowej roboty
/5
Jak zrobić domowy twaróg i jogurt?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Domowy twaróg i jogurt smakują wybornie w wersji naturalnej... Ale pyszne są też z aromatycznymi dodatkami! Przygotowując pyszny twarożek z litra mleka oraz jogurt z drugiego litra mleka...   czytaj więcej »
sól
2.2000/5
Jak trzymać sól, aby nie zwilgotniała?
redaktor: Matrona Cienia, specjalista Tipy.pl
Sól charakteryzuje się tym, że lubi wilgotnieć. Taka sól w solniczce jest zmorą niejednej pani domu. Kiedy w solniczce tworzą się grudki sól prezentuje się nieestetycznie, trudno jej używać...   czytaj więcej »
Drylowane pomidory
4.2000/5
Jak sparzyć i wydrylować pomidory?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Parzenie (blanszowanie) i drylowanie pomidorów może wydawać się zbytecznym zabiegiem, zważając na to, że z łatwością dostaniesz już takie pomidory w puszkach czy kartonikach w...   czytaj więcej »

Świeża bazylia
5.0000/5
Jak przechowywać świeżą bazylię?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Prawidłowo przechowywana bazylia zachowa na długi okres swój smak oraz wartości odżywcze. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek i porad na temat przechowywania świeżej bazylii.   czytaj więcej »
przechowywanie ryb
3.1000/5
Jak przechowywać ryby?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Ryby należą do bardzo nietrwałych surowców spożywczych. Pod wpływem enzymów, bakterii i temperatury otoczenia w rybach zachodzą przemiany fizykochemiczne dużo szybciej, niż w mięsie...   czytaj więcej »
liczi
4.5000/5
Jak obrać liczi?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Liczi, inaczej śliwka chińska pochodzi z rejonu Kambodży i uprawiana jest tam już od ponad 2000 lat. Obecnie uprawa liczi obejmuje całą południowo-wschodnią Azję, wschodnią Australię i...   czytaj więcej »
Obrany granat
3.5000/5
Jak obrać granat?
redaktor: Alia, specjalista Tipy.pl
Możesz odciąć koronę granata i zamoczyć go w zimnej wodzie na 15 minut, aby skórki same odeszły od nasion, jednak nie jest to konieczne. Poniżej znajdziesz prosty sposób obierania i...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub