Tutaj jesteś: tag > Przechowywanie sera żółtego
Tag Przechowywanie sera żółtego (1)
sery
4.0000/5
Jak przechowywać sery?
redaktor: Ajla, specjalista Tipy.pl
Tak jak wszystkie artykuły łatwo psujące się – sery należy przechowywać w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu, przy odpowiednich warunkach higienicznych w we właściwych opakowaniach. Poniżej...   czytaj więcej »
Podobne porady
picie mleka
5.0000/5
Jakie są zalety picia mleka?
redaktor: Znachor, specjalista Tipy.pl
Na zmęczenie najlepsza jest filiżanka kawy, puszka napoju energetycznego lub ziołowy napar. Czy aby na pewno? A może wystarczyłaby szklaneczka czystego, pozbawionego sztucznych aromatów i...   czytaj więcej »
kanapka z ogórkiem i pomidorem
4.4000/5
Jakich produktów nie łączyć?
redaktor: interion, specjalista Tipy.pl
Trudno wyobrazić sobie spotkania przy rodzinnym stole bez drożdżowego ciasta i herbaty z cytryną. Naszym faworytem wśród kanapkowych duetów jest twaróg z pomidorem. Ale czy to jest zdrowe?...   czytaj więcej »
twaróg domowy
4.1538/5
Jak zrobić twaróg domowy?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Twarożki mają wyjątkową wartość odżywczą. Pod względem zawartości białka mogą równać się z mięsem, dostarczając ponadto duże ilości wapnia, niezbędnego do utrzymania prawidłowego stanu...   czytaj więcej »
ser ricotta
5.0000/5
Jak zrobić ser ricotta?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Nasza kuchnia coraz bardziej otwiera się na wpływy zza granicy, a jednym z przejawów tego stanu rzeczy jest coraz częstsze pojawianie się w przepisach francuskiego sera ricotta. Ser ten...   czytaj więcej »
sałatka Caprese
5.0000/5
Jak zrobić sałatkę Caprese?
redaktor: Joasia, specjalista Tipy.pl
Sałatka Caprese pochodzi prosto z Włoch. Podstawowym założeniem tej sałatki jest to, by przypominała ona flagę Włoch, stąd dobór składników: zielona bazylia, biały ser mozzarella i czerwone...   czytaj więcej »
fasola
1.5623/5
Jak zbierać i przechowywać fasolę?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Fasola jest bogata w białko, błonnik, witaminy i minerały i jest smakowita, a ponadto występuje w różnych kolorach. Nic dziwnego, że możesz ją podać pod różną postacią w restauracjach,...   czytaj więcej »
przechowywanie ryb
3.2222/5
Jak przechowywać ryby?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Ryby należą do bardzo nietrwałych surowców spożywczych. Pod wpływem enzymów, bakterii i temperatury otoczenia w rybach zachodzą przemiany fizykochemiczne dużo szybciej, niż w mięsie...   czytaj więcej »
Obrany granat
3.5000/5
Jak obrać granat?
redaktor: Alia, specjalista Tipy.pl
Możesz odciąć koronę granata i zamoczyć go w zimnej wodzie na 15 minut, aby skórki same odeszły od nasion, jednak nie jest to konieczne. Poniżej znajdziesz prosty sposób obierania i...   czytaj więcej »
jajko
4.0417/5
Dlaczego jajka są zdrowe?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Uznawane są za najlepsze naturalne źródło bioaktywnych składników. Niegdyś miały złą opinię – uważano je za głównego winowajcę podwyższonego poziomu cholesterolu we krwi. Na szczęście...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub