Tutaj jesteś: tag > Przechowywanie sera żółtego
Tag Przechowywanie sera żółtego (1)
sery
4.0000/5
Jak przechowywać sery?
redaktor: Ajla, specjalista Tipy.pl
Tak jak wszystkie artykuły łatwo psujące się – sery należy przechowywać w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu, przy odpowiednich warunkach higienicznych w we właściwych opakowaniach. Poniżej...   czytaj więcej »
Podobne porady
picie mleka
5.0000/5
Jakie są zalety picia mleka?
redaktor: Znachor, specjalista Tipy.pl
Na zmęczenie najlepsza jest filiżanka kawy, puszka napoju energetycznego lub ziołowy napar. Czy aby na pewno? A może wystarczyłaby szklaneczka czystego, pozbawionego sztucznych aromatów i...   czytaj więcej »
ser ricotta
5.0000/5
Jak zrobić ser ricotta?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Nasza kuchnia coraz bardziej otwiera się na wpływy zza granicy, a jednym z przejawów tego stanu rzeczy jest coraz częstsze pojawianie się w przepisach francuskiego sera ricotta. Ser ten...   czytaj więcej »
sól
2.2000/5
Jak trzymać sól, aby nie zwilgotniała?
redaktor: Matrona Cienia, specjalista Tipy.pl
Sól charakteryzuje się tym, że lubi wilgotnieć. Taka sól w solniczce jest zmorą niejednej pani domu. Kiedy w solniczce tworzą się grudki sól prezentuje się nieestetycznie, trudno jej używać...   czytaj więcej »
Przechowywanie żywności
3.1212/5
Jak przechowywać żywność w lodówce?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Jak umieścić jedzenie w lodówce, aby na długo utrzymać jej świeżość oraz nie zmienić jej właściwości? Prawidłowe przechowywanie żywności spowalnia rozmnażanie się szkodliwych bakterii oraz...   czytaj więcej »
2.0263/5
Jak pozbyć się zapachu ryby?
redaktor: Adam, specjalista Tipy.pl
Zapach ryby nie jest najpiękniejszym zapachem świata a co gorsze, tak jak zapachu cebuli czy czosnku, ciężko jest się go pozbyć. Podpowiemy co robić, by szybko i skutecznie pozbyć się...   czytaj więcej »
Obrany granat
3.5000/5
Jak obrać granat?
redaktor: Alia, specjalista Tipy.pl
Możesz odciąć koronę granata i zamoczyć go w zimnej wodzie na 15 minut, aby skórki same odeszły od nasion, jednak nie jest to konieczne. Poniżej znajdziesz prosty sposób obierania i...   czytaj więcej »
granat
3.4506/5
Jak jeść granat?
redaktor: Prohibicja, specjalista Tipy.pl
Pozornie nie do zjedzenia. Twarda łupinka zamykająca w środku galaretowatą zawartość. Jednak wbrew pozorom skonsumowanie granatu jest bardzo łatwe. Oto jak się do niego zabrać:   czytaj więcej »
jajko
4.0417/5
Dlaczego jajka są zdrowe?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Uznawane są za najlepsze naturalne źródło bioaktywnych składników. Niegdyś miały złą opinię – uważano je za głównego winowajcę podwyższonego poziomu cholesterolu we krwi. Na szczęście...   czytaj więcej »
5.0000/5
10 faktów dotyczących jajek
redaktor: Amarant, specjalista Tipy.pl
Jajka od zawsze były przedmiotem fascynacji, zaś ich miejsce nie było wyłącznie na stole, ale również w wierzeniach, obrzędach czy sztuce. Jajko stanowi początek nowego życia zatem w wielu...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub