Tutaj jesteś: tag > Przechowywanie sera żółtego
Tag Przechowywanie sera żółtego (1)
sery
4.0000/5
Jak przechowywać sery?
redaktor: Ajla, specjalista Tipy.pl
Tak jak wszystkie artykuły łatwo psujące się – sery należy przechowywać w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu, przy odpowiednich warunkach higienicznych w we właściwych opakowaniach. Poniżej...   czytaj więcej »
Podobne porady
twaróg domowy
4.1538/5
Jak zrobić twaróg domowy?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Twarożki mają wyjątkową wartość odżywczą. Pod względem zawartości białka mogą równać się z mięsem, dostarczając ponadto duże ilości wapnia, niezbędnego do utrzymania prawidłowego stanu...   czytaj więcej »
sól ziołowa
5.0000/5
Jak zrobić sól ziołową?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Znudził ci się smak nawet ulubionych potraw? Spróbuj użyć soli ziołowej wzbogacając smak ziemniaków, pomidorów, zup czy mięsa. Poniżej znajdziesz przepis jak zrobić sól ziołową w domu.   czytaj więcej »
sałatka Caprese
5.0000/5
Jak zrobić sałatkę Caprese?
redaktor: Joasia, specjalista Tipy.pl
Sałatka Caprese pochodzi prosto z Włoch. Podstawowym założeniem tej sałatki jest to, by przypominała ona flagę Włoch, stąd dobór składników: zielona bazylia, biały ser mozzarella i czerwone...   czytaj więcej »
masło klarowane
/5
Jak zrobić masło klarowane?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Masło klarowane przydatne jest szczególnie do głębokiego smażenia i pieczenia. Dlaczego? To proste, można je podgrzać do wysokiej temperatury, nie obawiając się przypalenia. Jego zaletą...   czytaj więcej »
picie mleka
/5
Jak wybrać dobre mleko?
redaktor: szyszunia, specjalista Tipy.pl
Nie wyobrażasz sobie dnia bez mleka? A może wprost przeciwnie, jesteś uczulona i trzymasz się od przetworów mlecznych z daleka? Nawet jeśli – przeczytaj ten tekst. Mleko zawiera całe...   czytaj więcej »
świeże ryby
1.1696/5
Jak sprawdzić czy ryba jest świeża?
redaktor: Adam, specjalista Tipy.pl
Planujesz na obiad rybę i zamierzasz właśnie iść do sklepu na zakupy? Tutaj dowiesz się jak rozpoznać świeżość ryby. Przestań się kierować wyłącznie ładnym wyglądem ryby w sklepie i pozwól...   czytaj więcej »
Drylowane pomidory
5.0000/5
Jak sparzyć i wydrylować pomidory?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Parzenie (blanszowanie) i drylowanie pomidorów może wydawać się zbytecznym zabiegiem, zważając na to, że z łatwością dostaniesz już takie pomidory w puszkach czy kartonikach w...   czytaj więcej »

rzeźbienie w owocach
4.1429/5
Jak rzeźbić w owocach?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Niezależnie od tego, czy bawisz się w artystę, czy chcesz sprawić przyjemność dzieciakom, wycinanie różnych kształtów z owoców jest wielką frajdą. Zobacz jak łatwo można zamienić zwykły...   czytaj więcej »
mrożone owoce
4.3333/5
Jak rozmrażać owoce i warzywa, aby nie straciły wartości odżywczych?
redaktor: Barbara, specjalista Tipy.pl
Mrożenie jest najlepszą metodą przechowywania owoców i warzyw. W trakcie prawidłowego przechowywania mrożonek straty witamin są minimalne, a produkty zachowują niemal w pełni cechy świeżego...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub