Tutaj jesteś: tag > Okłady z liścia kapusty
Tag Okłady z liścia kapusty (2)
kapusta
3.9615/5
Jak robić okłady z liści kapusty?
redaktor: maltanka, specjalista Tipy.pl
Zwykła kapusta - pospolite i nieco niedoceniane warzywo, kojarzone najczęściej z surówką lub zawijanymi gołąbkami. Okazuje się, że bardzo dobrym środkiem zmniejszającym obrzęki i leczącym...   czytaj więcej »
Okłady z liści kapusty na pierś
2.2500/5
Jak robić okłady z kapusty?
redaktor: Aleefia, specjalista Tipy.pl
Okłady z kapusty stosuje się w przypadku zmian zwyrodnieniowych stawów, bólów mięśni, bólów stawów (np. bóle kolan) i bólów reumatycznych, narośli na kościach, stanów zapalnych (np. stan...   czytaj więcej »
Podobne porady
Gołąbki
1.0000/5
Jak zwijać gołąbki?
redaktor: Kuchnieswiata, specjalista Tipy.pl
Najlepsze gołąbki to takie, które zawijamy w liście kapusty. Nie ulega wątpliwości, że najlepsze techniki ich zawijania zostały opracowane przez doświadczone panie domu. Niestety czasami...   czytaj więcej »
tarta z łososiem i serem
5.0000/5
Jak zrobić tartę z łososiem i serem?
redaktor: Morwa, specjalista Tipy.pl
Kto powiedział, że tarta musi być podawana na słodko? Nie mniej smaczna, a znacznie zdrowsza wersja to tarta z łososiem, serem i kapustą (najlepiej jarmuż). Doskonale nadaje się na obiad, ...   czytaj więcej »
colcannon
4.0000/5
Jak zrobić irlandzki colcannon?
redaktor: BillyBob, specjalista Tipy.pl
Colcannon to nic innego jak puree z kapustą. Jest to tradycyjne danie przygotowywane w Irlandii z okazji Dnia Świętego Patryka. Jest to tradycyjnie danie wegetariańskie, ale istnieją różne...   czytaj więcej »
Gołąbki w sosie pomidorowym
5.0000/5
Jak zrobić gołąbki w sosie pomidorowym?
redaktor: Akaba, specjalista Tipy.pl
Gołąbki należą do przepysznych, tradycyjnych potraw polskich. Dobrze przygotowane rozpływają się w ustach i zaskakują aromatem. Nie ma wątpliwości, że najlepsze gołąbki przyrządzają nasze...   czytaj więcej »
nalesnik
/5
Jak zrobić dobre naleśniki?
redaktor: letnianutka1996, specjalista Tipy.pl
Naleśniki uwielbiamy pod każdą postacią, na słodko czy na słono, z dżemem czy z grzybami i kapustą. Są uniwersalne. Można je przyrządzić jako deser oraz odżywcze śniadanie, które da nam...   czytaj więcej »
Pasztecik z kurczakiem
2.3333/5
Jak zrobić ciasto do pasztecików?
redaktor: niemka, specjalista Tipy.pl
Paszteciki są świetną przekąska i bardzo dobrym dodatkiem do zup, np. do barszczu. Można je nadziewać najróżniejszymi farszami przygotowywanymi według naszego uznania. Paszteciki mogą być...   czytaj więcej »
pisanki farbowane kapustą
5.0000/5
Jak farbować jajka kapustą?
redaktor: Malwina, specjalista Tipy.pl
Po co inwestować w kosztowne i szkodliwe sztuczne barwniki, jeżeli wszystko, czego potrzebujemy do zrobienia kolorowych pisanek, mamy w swojej spiżarni? Na przykład, żeby otrzymać śliczne...   czytaj więcej »
/5
4 powody, dla których warto jeść kiszonki
redaktor: dianawas, specjalista Tipy.pl
Zwyczaj kiszenia warzyw, takich jak kapusta, ogórki czy buraki, który sięga w naszym kraju czasów średniowiecza, ostatnio przeżywa wyraźny renesans. Coraz rzadziej sięgamy po kupne...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub