Tutaj jesteś: tag > Gotowanie ryżu na sypko
Tag Gotowanie ryżu na sypko (3)
Ryż na sypko
3.5000/5
Jak ugotować ryż na sypko?
redaktor: Roza, specjalista Tipy.pl
Aby ryż był sypki należy przede wszystkim dobrze wypłukać ziarenka przed gotowaniem ze skrobi, która powoduje ich sklejanie. Chińczycy uważają, że w dobrze przygotowanym ryżu każde ziarenko...   czytaj więcej »
Jak gotować ryż
3.8140/5
Jak gotować ryż?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie ryżu jest pozornie bardzo proste, jednak w dalszym ciągu wielu kucharzy ma problem z jego ugotowaniem w taki sposób, aby był puszysty, nie sklejał się i nie był twardy. Cała...   czytaj więcej »
ryż
5.0000/5
Jak gotować ryż (podział na gatunki)?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Wydawałoby się, że nie ma nic prostszego, niż ugotowanie ryżu. Jednak każdy gatunek tej rośliny wymaga innej ilości wody i często różnego czasu gotowania. Znaczenie ma również wybór samego...   czytaj więcej »
Podobne porady
Smażony ryż z kurczakiem
5.0000/5
Jak zrobić smażony ryż z kurczakiem?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Smażony ryż z kurczakiem jest daniem typowo azjatyckim. Najlepszy smażony ryż uzyskamy z ryżu ugotowanego poprzedniego dnia. Jest bardzo aromatyczny, a orientalne przyprawy sprawiają, że...   czytaj więcej »
ryż z krewetkami
3.3333/5
Jak zrobić ryż z krewetkami po chińsku?
redaktor: Hose, specjalista Tipy.pl
Chińska kuchnia z roku na rok zdobywa coraz to większe rzesze fanów. Nie bez powodu, jest bowiem zdrowa, pożywna i lekka. Przykładem smacznego i lekkiego dania może być smażony ryż z...   czytaj więcej »
Ryż z sosem mole
5.0000/5
Jak zrobić ryż z bekonem w sosie mole?
redaktor: Kuchnieswiata, specjalista Tipy.pl
Sos mole to sos na bazie kakao lub gorzkiej czekolady. Ostre przyprawy oraz chrupiący bekon sprawiają, że ryż jest po prostu wyśmienity. Doskonała kompozycja przypraw sprawia, że trudno się...   czytaj więcej »
kopytka domowe
4.0000/5
Jak zrobić kopytka?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Kopytka są prostą w wykonaniu, a zarazem bardzo smaczną potrawą. Nie wymagają wiele pracy a domownicy z pewnością skuszą się, by ich spróbować. Z dodatkiem świeżo stopionego masełka lub...   czytaj więcej »
Przepis na karmel
2.6168/5
Jak zrobić karmel?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Karmel to cukier, który najpierw topi się, a później ogrzewa, aż do uzyskania złotego lub ciemnobrązowego koloru. Będzie stale ciemniał, aż do momentu przelania go z rondelka lub dolania...   czytaj więcej »
puree ziemniaczane
5.0000/5
Jak gotować ziemniaki i inne dodatki do obiadu?
redaktor: maltanka, specjalista Tipy.pl
Ziemniaki, makarony i ryż to nieodzowne dodatki do obiadów. Zwłaszcza w Polsce nie możemy sobie wyobrazić kotleta schabowego bez kartofli z sosem. Jakich zasad należy się trzymać, aby nasze...   czytaj więcej »
Jak gotować szparagi?
3.6415/5
Jak gotować szparagi?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Oprócz faktu, że szparagi są pyszne i łatwe do przyrządzenia, mają właściwości moczopędne, wpływają dobrze na serce, nie zawierają tłuszczu, cholesterolu, ani sodu. Poniżej znajdziesz...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub