Tutaj jesteś: tag > Gotowanie makaronu al dente
Tag Gotowanie makaronu al dente (2)
Jak gotować makaron?
3.1151/5
Jak gotować makaron?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Makaron jest doskonałą propozycją dla osób, które uwielbiają kuchnię włoską. Ze względu na dużą zawartość skrobi bardzo często traci swoją strukturę, klei się i robi mniej sprężysty, a tym...   czytaj więcej »
gotowanie makaronu
5.0000/5
Jak ugotować makaron idealny?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Dania z makaronem mogą być niesamowicie delikatne i aromatyczne. Jednak źle przygotowane są ciężkie, lepkie i niezjadliwe. Niezależnie od tego, czy przyrządzasz lazanię, sałatkę z...   czytaj więcej »
Podobne porady
Przepis na karmel
2.6168/5
Jak zrobić karmel?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Karmel to cukier, który najpierw topi się, a później ogrzewa, aż do uzyskania złotego lub ciemnobrązowego koloru. Będzie stale ciemniał, aż do momentu przelania go z rondelka lub dolania...   czytaj więcej »
bita śmietana
1.2840/5
Jak zrobić bitą śmietanę?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Nazwa bita śmietana pochodzi od sposobu jej przyrządzenia. Śmietanę można ubić ręcznie lub przy pomocy miksera. Jej smak jest z pewnością o wiele lepszy niż smak gotowej śmietany w sprayu....   czytaj więcej »
przyrządzanie szpinaku
3.0453/5
Jak przyrządzić szpinak?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Jak mawia marynarz Popeye: jeśli chcesz być silny, jedz szpinak. Szpinak niewłaściwie przygotowany nie jest dobry, jednak doprawiony cytryną i czosnkiem smakuje jak marzenie. Gotowany...   czytaj więcej »
marynowanie mięsa
1.3429/5
Jak marynować mięso i drób?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Marynowanie mięs ma długą, wieloletnią tradycję. Już od wieków wiadomo, że dzięki marynowaniu mięsa stają się bardziej aromatyczne, miękkie i soczyste. Jednak, aby uzyskać wspaniałe walory...   czytaj więcej »
gotowanie warzyw
3.8323/5
Jak gotować warzywa, aby nie stracić witamin?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Prawidłowe gotowanie świeżych warzyw powoduje uwolnienie z nich niektórych składników odżywczych oraz przekształcenie ich w taki sposób, aby były łatwiej przyswajalne dla organizmu....   czytaj więcej »
Jak gotować na parze?
3.6181/5
Jak gotować na parze?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotować na parze można większość produktów żywnościowych. Ma to wiele zalet w porównaniu z innymi metodami gotowania. Produkty przyrządzane na parze zachowują wyższy poziom składników...   czytaj więcej »
Jajka
3.4375/5
Jak gotować jajka?
redaktor: Brygida85, specjalista Tipy.pl
Dowiesz się tutaj jak sprawdzić świeżość jaj, co robić aby jajka nie pękały podczas gotowania, jak obierać jajka ze skorupki jak również w jaki sposób ugotować jajko na miękko.   czytaj więcej »
Tagi: jaja, jajko, kurze
Brokuły
3.3976/5
Jak gotować brokuły?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Brokuły są wyśmienitym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Pochodzą one z Włoch - z języka włoskiego piccoli bracci oznacza "małe rączki". Ich wartość odżywcza jest o wiele większa, niż...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub