Tutaj jesteś: tag > Ubijanie śmietany kremówki
Tag Ubijanie śmietany kremówki (1)
ubita śmietana
5.0000/5
Jak ubić śmietanę na sztywno?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Ubicie śmietany na sztywną, ale nie nazbyt gęstą konsystencję to sztuka, ale tylko wówczas, jeżeli nie wie się jak to zrobić. Dzięki tej prostej poradzie dowiesz się jak ubijać śmietanę do...   czytaj więcej »
Podobne porady
Leczo
3.2000/5
Jak zrobić leczo?
redaktor: Brygida85, specjalista Tipy.pl
Leczo jest jedną z moich ulubionych, jesiennych potraw - robi się szybko i bardzo prosto, więc polecam również dla początkujących kucharzy. Ze względu na ilość zawartych w nim warzyw jest...   czytaj więcej »
bita śmietana
1.2840/5
Jak zrobić bitą śmietanę?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Nazwa bita śmietana pochodzi od sposobu jej przyrządzenia. Śmietanę można ubić ręcznie lub przy pomocy miksera. Jej smak jest z pewnością o wiele lepszy niż smak gotowej śmietany w sprayu....   czytaj więcej »
biszkopt kakaowy
5.0000/5
Jak zrobić biszkopt kakaowy?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Cudowny kakaowy biszkopt możesz wypełnić bitą śmietaną i owocami, lukrem czekoladowym lub każdą inną masą, która przyjdzie ci do głowy. Tak czy inaczej stworzysz pyszny deser, który...   czytaj więcej »
Ubijanie białka
3.5714/5
Jak ubić białko na sztywno?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Jeśli potrzebujesz ubitych na sztywno białek do pieczenia cytrynowego ciasto bezowego, sufletu lub, potrzebujesz ubite białka do biszkoptu, babki lub w celu zwiększenia objętości masy...   czytaj więcej »

Jak gotować ryż
3.8140/5
Jak gotować ryż?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie ryżu jest pozornie bardzo proste, jednak w dalszym ciągu wielu kucharzy ma problem z jego ugotowaniem w taki sposób, aby był puszysty, nie sklejał się i nie był twardy. Cała...   czytaj więcej »
Brokuły
3.3976/5
Jak gotować brokuły?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Brokuły są wyśmienitym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Pochodzą one z Włoch - z języka włoskiego piccoli bracci oznacza "małe rączki". Ich wartość odżywcza jest o wiele większa, niż...   czytaj więcej »
wyłuskany, gotowany bób
5.0000/5
Jak gotować bób?
redaktor: Berna, specjalista Tipy.pl
Bób jest najstarszą znaną człowiekowi rośliną strączkową Jego nasiona posiadają twardą zewnętrzną łupinkę i wiele osób popełnia błąd gotując bób, dopóki skórka ta nie zmięknie. Jednak zbyt...   czytaj więcej »
Filetowanie śledzi
3.6250/5
Jak filetować śledzie?
redaktor: Boorka, specjalista Tipy.pl
Zapewne wiele osób się zastanawia dlaczego na własną rękę filetować śledzie, co nie należy to do zadań przyjemnych, skoro w większości sklepów można nabyć śledzie już przygotowane do...   czytaj więcej »
czas gotowania poszczególnych produktów spożywczych
3.8910/5
Jak długo gotować?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Nie wystarczy kupić produkty spożywcze, wrzucić je do wody i ugotować. Musimy wiedzieć jak długo gotować, aby produkt spożywczy nie utracił witamin i był tak miękki jak lubimy. Poniżej...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub