Tutaj jesteś: tag > Ubijanie śmietany kremówki
Tag Ubijanie śmietany kremówki (1)
ubita śmietana
5.0000/5
Jak ubić śmietanę na sztywno?
redaktor: Switty, specjalista Tipy.pl
Ubicie śmietany na sztywną, ale nie nazbyt gęstą konsystencję to sztuka, ale tylko wówczas, jeżeli nie wie się jak to zrobić. Dzięki tej prostej poradzie dowiesz się jak ubijać śmietanę do...   czytaj więcej »
Podobne porady
Przepis na karmel
2.6168/5
Jak zrobić karmel?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Karmel to cukier, który najpierw topi się, a później ogrzewa, aż do uzyskania złotego lub ciemnobrązowego koloru. Będzie stale ciemniał, aż do momentu przelania go z rondelka lub dolania...   czytaj więcej »
bita śmietana
1.2840/5
Jak zrobić bitą śmietanę?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Nazwa bita śmietana pochodzi od sposobu jej przyrządzenia. Śmietanę można ubić ręcznie lub przy pomocy miksera. Jej smak jest z pewnością o wiele lepszy niż smak gotowej śmietany w sprayu....   czytaj więcej »
Ubijanie białka
3.5714/5
Jak ubić białko na sztywno?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Jeśli potrzebujesz ubitych na sztywno białek do pieczenia cytrynowego ciasto bezowego, sufletu lub, potrzebujesz ubite białka do biszkoptu, babki lub w celu zwiększenia objętości masy...   czytaj więcej »

suszone grzyby
4.5/5
Jak suszyć grzyby?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Suszenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów, a zarazem bezsprzecznie najtańszym. Metoda ta polega na odwodnieniu surowców, co znacznie przedłuża ich trwałość....   czytaj więcej »
Roztopiona czekolada
3.6667/5
Jak roztopić czekoladę w kąpieli wodnej?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Roztopiona czekolada jest wspaniała do polewania ciast i deserów. Jeśli roztopisz ją w kąpieli wodnej oszczędzisz sobie przypalonych garnków. To bardzo prosty i przyjemny sposób na...   czytaj więcej »
marynowanie mięsa
1.3415/5
Jak marynować mięso i drób?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Marynowanie mięs ma długą, wieloletnią tradycję. Już od wieków wiadomo, że dzięki marynowaniu mięsa stają się bardziej aromatyczne, miękkie i soczyste. Jednak, aby uzyskać wspaniałe walory...   czytaj więcej »
parowar
3.0174/5
Jak gotować w parowarze?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie w parowarze jest szybkim, łatwym i przede wszystkim zdrowym sposobem przyrządzania wielu produktów spożywczych. Może być używany do wszystkiego, od brokułów po brukselkę, poprzez...   czytaj więcej »
gotowanie kukurydzy
1.3430/5
Jak gotować kukurydzę?
redaktor: francis, specjalista Tipy.pl
Kukurydza ma doskonały smak i z pewnością każdy z nas chciałby wiedzieć jak ją przygotować, by nadawała się do jedzenia. Nie ma w tym nic trudnego. Poniżej znajdziesz kilka prostych...   czytaj więcej »
Brokuły
3.3976/5
Jak gotować brokuły?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Brokuły są wyśmienitym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Pochodzą one z Włoch - z języka włoskiego piccoli bracci oznacza "małe rączki". Ich wartość odżywcza jest o wiele większa, niż...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub