Tutaj jesteś: tag > Jajka właściwości odżywcze
Tag Jajka właściwości odżywcze (1)
Jajko na śniadanie
5.0000/5
Właściwości zdrowotne jajek
redaktor: Jess, specjalista Tipy.pl
Jajka to samo zdrowie! Są one źródłem wielu witamin i minerałów oraz pełnowartościowego białka. Mogą być one ciężkostrawne - jednak wyłącznie w przypadku, gdy są smażone, podawane z...   czytaj więcej »
Podobne porady
/5
Jak zrobić placki z gotowanych jajek?
redaktor: MalutkaToJa, specjalista Tipy.pl
Bardzo prosty przepis na placki z gotowanych jajek. Przeznaczony dla osób, które nie chcą marnować swojego czasu siedząc w kuchni a jednocześnie chcą przygotować coś pysznego sobie lub...   czytaj więcej »
Jajko sadzone z boczkiem
5.0000/5
Jak zrobić jajko sadzone?
redaktor: Brygida85, specjalista Tipy.pl
Jajko sadzone (szczególnie na boczku czy kiełbasie) jest wspaniałym wyborem jeśli chodzi o śniadanie. Dostarcza nam dużo białka oraz energii na cały dzień. Po takim śniadaniu z pewnością...   czytaj więcej »
Jajka w kokilkach z pieczarkami
5.0000/5
Jak zrobić jajka w kokilkach z pieczarkami?
redaktor: Arora, specjalista Tipy.pl
Jajka z tego przepisu wychodzą miękkie, kremowe, delikatne i przepyszne. Pieczone są w kąpieli wodnej w małych miseczkach zwanych kokilkami. Jeśli nie masz kokilek możesz użyć również...   czytaj więcej »
Ubijanie białka
5.0000/5
Jak ubić białko bez miksera?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Ubijanie jajek może być wykonywane ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego. Zazwyczaj do ubijania białek lub żółtek używamy ubijaczki w kształcie balona. Używanie miksera...   czytaj więcej »

świeże jaja
4.2500/5
Jak sprawdzić czy jajko jest świeże?
redaktor: grecja, specjalista Tipy.pl
Każdy z nas lubi zapach pysznej jajecznicy o poranku. Generalnie lubimy jeść jajka, są zdrowe, smaczne i stosunkowo niedrogie. Niestety nie zawsze potrafimy wykonać odpowiedniego wyboru w...   czytaj więcej »
5.0000/5
Jak przyrządzić faszerowane jajka?
redaktor: maltanka, specjalista Tipy.pl
Faszerowane jajka są przebojem wielkanocnych stołów. Lubi je każdy, a z ich przygotowaniem powinien sobie poradzić nawet największy amator w kuchni. Jajka są smaczne i pięknie prezentują...   czytaj więcej »
Oddzielanie żółtka od białka
5.0000/5
Jak oddzielić żółtko od białka?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Niektóre desery, ciasta, kremy oraz niektóre potrawy wymagają użycia białek lub żółtek, lub obydwu naraz. Zatem, aby je przygotować musisz oddzielić białka od...   czytaj więcej »

Kupowanie jajek
3.3333/5
Jak kupować jajka?
redaktor: Matrona Cienia, specjalista Tipy.pl
Kupowanie jajek nie jest takie proste jakby się wydawało. Po pierwsze jajka mają pewne oznaczenia o których większość z nas nie zdaje sobie sprawy. Po drugie, zwykle decydujemy się na kupno...   czytaj więcej »
farbowane jajka
4.8235/5
Jak farbować ugotowane jajka – marmurek?
redaktor: chrapka, specjalista Tipy.pl
Pisanki marmurkowe są chyba jednymi z najpiękniejszych. Barwnik tworzy na nich ciekawe, nieregularne wzory zamieniając je w prawdziwe dzieła sztuki. Robi się je z już ugotowanych jajek,...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub