Tutaj jesteś: tag > Zapiekanka bakłażan
Tag Zapiekanka bakłażan (1)
/5
Jak zrobić zapiekanego bakłażana z parmezanem?
redaktor: Kaja, specjalista Tipy.pl
Ten bakłażan jest nie tylko z parmezanem. W jego skład wchodzi również ser ricotta, mozzarella i ser żółty, zatem ma wspaniały, serowy smak. Możesz podawać go z makaronem, ryżem lub...   czytaj więcej »
Podobne porady
Grillowany bakłażan z serem kozim
5.0000/5
Jak zrobić sałatkę z grillowanego bakłażana i sera koziego?
redaktor: Ravi, specjalista Tipy.pl
Poniżej przedstawiam przepis na zdrową sałatkę z grillowanego bakłażana z serem kozim. Świetnie smakuje zarówno sama jak i jako dodatek do grillowanego mięsa.   czytaj więcej »
Pasta z bakłażana
5.0000/5
Jak zrobić pastę z bakłażana i papryki?
redaktor: Kociarz, specjalista Tipy.pl
Pasta z bakłażana i pieczonej papryki zwana ajvar to przysmak macedoński. Popularna jest w wielu krajach bałkańskich, jednak w zależności od kraju przepis jest nieco inny (niektóre przepisy...   czytaj więcej »
Omlet z bakłażanem
/5
Jak zrobić omlet z bakłażanem?
redaktor: Jess, specjalista Tipy.pl
Omlet z bakłażanem czyli Tortang Talong jest bardzo prostym daniem, którego przygotowanie wymaga nieco cierpliwości ale rezultat jest wspaniały. Danie to można znaleźć w każdej restauracji...   czytaj więcej »
/5
Jak zrobić kawior z bakłażanów?
redaktor: MalutkaToJa, specjalista Tipy.pl
Kawior z bakłażanów idealnie pasuje jako pasta do kanapek lub farsz do naleśników. Przygotowując go zaskoczysz swoją rodzinę oryginalnym i przede wszystkim pysznym pomysłem. Poza tym składa...   czytaj więcej »
Gratin z bakłażanów
5.0000/5
Jak zrobić gratin z bakłażanów?
redaktor: Kuchnieswiata, specjalista Tipy.pl
Gratin to francuska wersja zapiekanki - w tym przepisie jest ona zrobiona z bakłażanów. Jest pyszna a co najważniejsze bardzo szybka do zrobienia. Gorąco polecam!   czytaj więcej »
Bakłażan po indyjsku
/5
Jak zrobić bakłażana po indyjsku - Bhurtha?
redaktor: Kaja, specjalista Tipy.pl
Bhurtha to tradycyjne danie na północy Indii (w stanie Pendżab). Składa się ono z bakłażana i pomidorów zaś doprawione jest kminkiem, kurkumą, czosnkiem i imbirem. Podaje się je ze świeżym...   czytaj więcej »
Bakłażan po chińsku
5.0000/5
Jak zrobić bakłażana po chińsku?
redaktor: Kaja, specjalista Tipy.pl
Ten bakłażan nie wymaga jakiś specyficznych składników. Wszystko to co jest potrzebne znajdziesz w swojej kuchni. Ostry i zarazem słodki sos sprawia, że bakłażan ten jest pyszny.   czytaj więcej »
Smażony bakłażan
5.0000/5
Jak smażyć bakłażana?
redaktor: Poka, specjalista Tipy.pl
Smażony bakłażan jest wprost przepyszny. Możesz go panierować w mące, jajku i bułce tartej jednak będzie również dobry jeśli bułkę wymieszasz wcześniej z tartym parmezanem.   czytaj więcej »
Grillowany bakłażan
5.0000/5
Jak grillować bakłażana?
redaktor: Ravi, specjalista Tipy.pl
Grillowane bakłażany są wyśmienite. Grillowane plastry bakłażana możesz używać również jako zamiennik chleba. Będą pyszne roztopionym serem żółtym, pomidorami i grillowanym mięsem.   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub