Tutaj jesteś: tag > Gotowanie ryżu jaśminowego
Tag Gotowanie ryżu jaśminowego (1)
ryż
5.0000/5
Jak gotować ryż (podział na gatunki)?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Wydawałoby się, że nie ma nic prostszego, niż ugotowanie ryżu. Jednak każdy gatunek tej rośliny wymaga innej ilości wody i często różnego czasu gotowania. Znaczenie ma również wybór samego...   czytaj więcej »
Podobne porady
Ubijanie białka
5.0000/5
Jak ubić białko bez miksera?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Ubijanie jajek może być wykonywane ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego. Zazwyczaj do ubijania białek lub żółtek używamy ubijaczki w kształcie balona. Używanie miksera...   czytaj więcej »

Obiad dla rodziny
4.3333/5
Jak skończyć obiad na czas?
redaktor: Kazaamate, specjalista Tipy.pl
Walczysz z czasem… Twój kurczak piecze się już 60 minut, szpinak będzie gotowy za 15 minut, surówkę trzeba jeszcze pokroić, i upiec ciasto. Jak to zrobić, aby obiad był ciepły na stole na...   czytaj więcej »
mięso
3.9485/5
Jak przyrządzić mięso?
redaktor: maltanka, specjalista Tipy.pl
Dobrze przyrządzone mięso jest gwiazdą głównego dania. Chyba trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad bez przepysznego mięsa. Każdy mięsożerca wie, że dobrze zamarynowane mięso jest niczym...   czytaj więcej »
marynowanie mięsa
1.3401/5
Jak marynować mięso i drób?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Marynowanie mięs ma długą, wieloletnią tradycję. Już od wieków wiadomo, że dzięki marynowaniu mięsa stają się bardziej aromatyczne, miękkie i soczyste. Jednak, aby uzyskać wspaniałe walory...   czytaj więcej »
puree ziemniaczane
5.0000/5
Jak gotować ziemniaki i inne dodatki do obiadu?
redaktor: maltanka, specjalista Tipy.pl
Ziemniaki, makarony i ryż to nieodzowne dodatki do obiadów. Zwłaszcza w Polsce nie możemy sobie wyobrazić kotleta schabowego bez kartofli z sosem. Jakich zasad należy się trzymać, aby nasze...   czytaj więcej »
Warzywa z mikrofalówki
4.5000/5
Jak gotować warzywa w mikrofalówce?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Prawidłowo gotowane warzywa w mikrofalówce zachowują wszystkie witaminy i składniki odżywcze. Poniżej przedstawiam prosty sposób gotowania warzyw w mikrofalówce.   czytaj więcej »
gotowanie kukurydzy
1.3430/5
Jak gotować kukurydzę?
redaktor: francis, specjalista Tipy.pl
Kukurydza ma doskonały smak i z pewnością każdy z nas chciałby wiedzieć jak ją przygotować, by nadawała się do jedzenia. Nie ma w tym nic trudnego. Poniżej znajdziesz kilka prostych...   czytaj więcej »
Filetowanie śledzi
3.6250/5
Jak filetować śledzie?
redaktor: Boorka, specjalista Tipy.pl
Zapewne wiele osób się zastanawia dlaczego na własną rękę filetować śledzie, co nie należy to do zadań przyjemnych, skoro w większości sklepów można nabyć śledzie już przygotowane do...   czytaj więcej »
Blanszowanie warzyw
1.1029/5
Jak blanszować warzywa?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Blanszowanie to krótkotrwałe poddanie produktów działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki blanszowaniu warzywa zachowają swój piękny kolor, witaminy i smak, jednocześnie będąc bardziej...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub