Tutaj jesteś: tag > Gotowanie ryżu jaśminowego
Tag Gotowanie ryżu jaśminowego (1)
ryż
5.0000/5
Jak gotować ryż (podział na gatunki)?
redaktor: Gomez, specjalista Tipy.pl
Wydawałoby się, że nie ma nic prostszego, niż ugotowanie ryżu. Jednak każdy gatunek tej rośliny wymaga innej ilości wody i często różnego czasu gotowania. Znaczenie ma również wybór samego...   czytaj więcej »
Podobne porady
Obiad dla rodziny
4.3333/5
Jak skończyć obiad na czas?
redaktor: Kazaamate, specjalista Tipy.pl
Walczysz z czasem… Twój kurczak piecze się już 60 minut, szpinak będzie gotowy za 15 minut, surówkę trzeba jeszcze pokroić, i upiec ciasto. Jak to zrobić, aby obiad był ciepły na stole na...   czytaj więcej »
Krojenie cebuli
3.2500/5
Jak kroić cebulę?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Krojenie cebuli może być koszmarem, jeśli nie wie się jak to robić. Najpierw męczymy się w nieskończoność z jej obieraniem, potem nam się wyślizguje kiedy chcemy ją przeciąć a na koniec...   czytaj więcej »
Warzywa z mikrofalówki
4.5000/5
Jak gotować warzywa w mikrofalówce?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Prawidłowo gotowane warzywa w mikrofalówce zachowują wszystkie witaminy i składniki odżywcze. Poniżej przedstawiam prosty sposób gotowania warzyw w mikrofalówce.   czytaj więcej »
szybkowar
1.7469/5
Jak gotować w szybkowarze?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Używanie szybkowaru jest bardzo przydatne w kuchni. Dzięki niemu przygotujesz dużo zdrowsze posiłki w krótkim czasie. Gotowanie w szybkowarze może zredukować czas przygotowania posiłku...   czytaj więcej »
parowar
3.0174/5
Jak gotować w parowarze?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie w parowarze jest szybkim, łatwym i przede wszystkim zdrowym sposobem przyrządzania wielu produktów spożywczych. Może być używany do wszystkiego, od brokułów po brukselkę, poprzez...   czytaj więcej »
Jak gotować ryż
3.8140/5
Jak gotować ryż?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Gotowanie ryżu jest pozornie bardzo proste, jednak w dalszym ciągu wielu kucharzy ma problem z jego ugotowaniem w taki sposób, aby był puszysty, nie sklejał się i nie był twardy. Cała...   czytaj więcej »
gotowanie kukurydzy
1.3430/5
Jak gotować kukurydzę?
redaktor: francis, specjalista Tipy.pl
Kukurydza ma doskonały smak i z pewnością każdy z nas chciałby wiedzieć jak ją przygotować, by nadawała się do jedzenia. Nie ma w tym nic trudnego. Poniżej znajdziesz kilka prostych...   czytaj więcej »
wyłuskany, gotowany bób
5.0000/5
Jak gotować bób?
redaktor: Berna, specjalista Tipy.pl
Bób jest najstarszą znaną człowiekowi rośliną strączkową Jego nasiona posiadają twardą zewnętrzną łupinkę i wiele osób popełnia błąd gotując bób, dopóki skórka ta nie zmięknie. Jednak zbyt...   czytaj więcej »
czas gotowania poszczególnych produktów spożywczych
3.8910/5
Jak długo gotować?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Nie wystarczy kupić produkty spożywcze, wrzucić je do wody i ugotować. Musimy wiedzieć jak długo gotować, aby produkt spożywczy nie utracił witamin i był tak miękki jak lubimy. Poniżej...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub