Tutaj jesteś: tag > Jakie witaminy ma por
Tag Jakie witaminy ma por (1)
/5
Właściwości odżywcze i lecznicze pora
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Por to warzywo lubiane przez Skandynawów jednak w naszym kraju niedoceniane. Przeczytaj artykuł i dowiedz się dlaczego warto jeść pory, jakie składniki odżywcze zawierają, co można z nich...   czytaj więcej »
Podobne porady
jedzenie owoców i warzyw
3.2399/5
Jakie owoce i warzywa jeść, aby być zdrowym?
redaktor: Zdrowie, specjalista Tipy.pl
Warzywa i owoce są największym źródłem witamin, szczególnie witaminy C. Wartość odżywcza poszczególnych owoców i warzyw jest bardzo zróżnicowana. Warzywa i owoce są przede wszystkim dobrym...   czytaj więcej »
/5
Jak zrobić truskawkowe cudaczki?
redaktor: Ania, ekspert Tipy.pl
Cudaczki to świetny deser z truskawkami. Podczas smażenia ciasto bardzo rośnie i przybiera wiele różnych kształtów, dzięki czemu cudaczki wyglądają bardzo interesująco i skuszą nawet...   czytaj więcej »
Nalewka z cebuli
4.5000/5
Jak zrobić nalewkę z cebuli?
redaktor: Moska, specjalista Tipy.pl
Cebula jest jednym z najzdrowszych produktów. Ma wiele właściwości leczniczych, takich jak działanie antybakteryjne (często jedzenie cebuli daje lepsze rezultaty, niż przyjmowanie...   czytaj więcej »
Drylowane pomidory
5.0000/5
Jak sparzyć i wydrylować pomidory?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Parzenie (blanszowanie) i drylowanie pomidorów może wydawać się zbytecznym zabiegiem, zważając na to, że z łatwością dostaniesz już takie pomidory w puszkach czy kartonikach w...   czytaj więcej »

Pomidory
3.6667/5
Jak przygotowywać warzywa i owoce, aby nie straciły na wartości?
redaktor: grecja, specjalista Tipy.pl
Warzywa i owoce powinny być spożywane w pięciu porcjach dziennie, stanowią one zdrową i bardzo smaczną przekąskę między posiłkami, lub np. dietetyczny dodatek do mięsa w zastępstwie klusek....   czytaj więcej »
pokrojony por
2.5000/5
Jak pokroić pora?
redaktor: Morwa, specjalista Tipy.pl
Por to warzywo wielofunkcyjne. Idealnie nadaje się zarówno do zup, jak i do sałatek. Ma delikatny smak, a po ugotowaniu jedwabistą i delikatną konsystencję. Niezależnie od tego w jakiej...   czytaj więcej »
/5
Jak ożywić zwiotczałą marchewkę i inne warzywa korzenne?
redaktor: loveisjustlove, specjalista Tipy.pl
Często marchew i inne warzywa korzenne (takie jak na przykład pietruszka, seler, batat, burak ćwikłowy) gdy poleżą trochę dłużej - wiotczeją i robią się brzydkie. Jest bardzo prosty sposób,...   czytaj więcej »
kiełki
5.0000/5
Jak hodować kiełki?
redaktor: czeszka, specjalista Tipy.pl
Świeże kiełki stanowią prawdziwą skarbnicę witamin, zawierają całe pokłady witaminy A, B, C, E i H, dodatkowo znajdziemy w nich żelazo, siarkę, magnez, potas, wapń, cynk, selen oraz lit i...   czytaj więcej »
Warzywa zielone
5.0000/5
Dlaczego warto jeść zielone warzywa?
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Jedną z grup warzyw są warzywa zielone. Chcesz wiedzieć dlaczego warto jeść warzywa o tej barwie? W jakie witaminy i mikroelementy są bogate warzywa z tej grupy? Koniecznie przeczytaj ten...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub