Tutaj jesteś: tag > Pory właściwości
Tag Pory właściwości (1)
/5
Właściwości odżywcze i lecznicze pora
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Por to warzywo lubiane przez Skandynawów jednak w naszym kraju niedoceniane. Przeczytaj artykuł i dowiedz się dlaczego warto jeść pory, jakie składniki odżywcze zawierają, co można z nich...   czytaj więcej »
Podobne porady
rzodkiewka
3.2222/5
Jakie są właściwości rzodkiewki?
redaktor: healther, ekspert Tipy.pl
Rzodkiewki to warzywa, które wyglądają troszkę jak małe buraczki. Jednak do buraczków im trochę daleko. Rzodkiewki najczęściej używane są w sałatkach lub na kanapkach. Wielu z nas nie jest...   czytaj więcej »
/5
Jak zrobić truskawkowe cudaczki?
redaktor: Ania, ekspert Tipy.pl
Cudaczki to świetny deser z truskawkami. Podczas smażenia ciasto bardzo rośnie i przybiera wiele różnych kształtów, dzięki czemu cudaczki wyglądają bardzo interesująco i skuszą nawet...   czytaj więcej »
syrop z cebuli - przepis
3.9560/5
Jak zrobić syrop z cebuli?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Syrop z cebuli jest znany od kilkuset lat jako wspaniały, domowy sposób na przeziębienia, kaszel, zwiększenie odporności, czy łagodne obniżenie ciśnienia krwi. Spożywanie syropu z cebuli...   czytaj więcej »
mrożone owoce
4.3333/5
Jak rozmrażać owoce i warzywa, aby nie straciły wartości odżywczych?
redaktor: Barbara, specjalista Tipy.pl
Mrożenie jest najlepszą metodą przechowywania owoców i warzyw. W trakcie prawidłowego przechowywania mrożonek straty witamin są minimalne, a produkty zachowują niemal w pełni cechy świeżego...   czytaj więcej »
Świeża bazylia
5.0000/5
Jak przechowywać świeżą bazylię?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Prawidłowo przechowywana bazylia zachowa na długi okres swój smak oraz wartości odżywcze. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek i porad na temat przechowywania świeżej bazylii.   czytaj więcej »
kiełki
5.0000/5
Jak hodować kiełki?
redaktor: czeszka, specjalista Tipy.pl
Świeże kiełki stanowią prawdziwą skarbnicę witamin, zawierają całe pokłady witaminy A, B, C, E i H, dodatkowo znajdziemy w nich żelazo, siarkę, magnez, potas, wapń, cynk, selen oraz lit i...   czytaj więcej »
Warzywa zielone
5.0000/5
Dlaczego warto jeść zielone warzywa?
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Jedną z grup warzyw są warzywa zielone. Chcesz wiedzieć dlaczego warto jeść warzywa o tej barwie? W jakie witaminy i mikroelementy są bogate warzywa z tej grupy? Koniecznie przeczytaj ten...   czytaj więcej »
Przyprawy
/5
6 sposobów, aby ograniczyć używanie soli
redaktor: Koala, specjalista Tipy.pl
Sól jest niezdrowa - obciąża nerki, zwiększa ryzyko zachorowania na nadciśnienie tętnicze, zwiększa ryzyko wystąpienia ataku serca i udaru, spowalnia spalanie tłuszczu jak również zwiększa...   czytaj więcej »
Małże
4.0000/5
10 sposobów na zdrowsze odżywianie
redaktor: Arora, specjalista Tipy.pl
Zacznij dbać już od dzisiaj o swoje zdrowie poprzez wprowadzenie do swojego menu zdrowszych produktów żywnościowych. Nie wiesz jakich? Poniżej znajdziesz listę.   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub