Tutaj jesteś: tag > Pory właściwości
Tag Pory właściwości (1)
/5
Właściwości odżywcze i lecznicze pora
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Por to warzywo lubiane przez Skandynawów jednak w naszym kraju niedoceniane. Przeczytaj artykuł i dowiedz się dlaczego warto jeść pory, jakie składniki odżywcze zawierają, co można z nich...   czytaj więcej »
Podobne porady
warzywa przeciwrakowe
3.0000/5
Jakie warzywa chronią przed rakiem i podnoszą odporność?
redaktor: Znachor, specjalista Tipy.pl
Mamieni wszechogarniającymi reklamami żyjemy w mylnym przekonaniu, że dla odporności i dobrego zdrowia potrzebna jest nam garść tabletek, multiwitamin i suplementów diety. Rzadko kiedy...   czytaj więcej »
Zupa pomidorowa Dukana
5.0000/5
Jak zrobić zupę pomidorową Dukana?
redaktor: Weronika , specjalista Tipy.pl
Poniżej przedstawiam prosty przepis na zupę pomidorową Dukana. Możesz ją jeść we wszystkie dni proteinowo-warzywne II fazy diety Dukana (faza naprzemienna).   czytaj więcej »
/5
Jak zrobić truskawkowe cudaczki?
redaktor: Ania, ekspert Tipy.pl
Cudaczki to świetny deser z truskawkami. Podczas smażenia ciasto bardzo rośnie i przybiera wiele różnych kształtów, dzięki czemu cudaczki wyglądają bardzo interesująco i skuszą nawet...   czytaj więcej »
Nalewka z cebuli
4.5000/5
Jak zrobić nalewkę z cebuli?
redaktor: Moska, specjalista Tipy.pl
Cebula jest jednym z najzdrowszych produktów. Ma wiele właściwości leczniczych, takich jak działanie antybakteryjne (często jedzenie cebuli daje lepsze rezultaty, niż przyjmowanie...   czytaj więcej »
fasola
1.5623/5
Jak zbierać i przechowywać fasolę?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Fasola jest bogata w białko, błonnik, witaminy i minerały i jest smakowita, a ponadto występuje w różnych kolorach. Nic dziwnego, że możesz ją podać pod różną postacią w restauracjach,...   czytaj więcej »
mrożone owoce
4.3333/5
Jak rozmrażać owoce i warzywa, aby nie straciły wartości odżywczych?
redaktor: Barbara, specjalista Tipy.pl
Mrożenie jest najlepszą metodą przechowywania owoców i warzyw. W trakcie prawidłowego przechowywania mrożonek straty witamin są minimalne, a produkty zachowują niemal w pełni cechy świeżego...   czytaj więcej »
Pomidory
3.6667/5
Jak przygotowywać warzywa i owoce, aby nie straciły na wartości?
redaktor: grecja, specjalista Tipy.pl
Warzywa i owoce powinny być spożywane w pięciu porcjach dziennie, stanowią one zdrową i bardzo smaczną przekąskę między posiłkami, lub np. dietetyczny dodatek do mięsa w zastępstwie klusek....   czytaj więcej »
rzeżucha
4.5000/5
Jak posadzić rzeżuchę?
redaktor: czeszka, specjalista Tipy.pl
Rzeżucha jest już tradycyjną ozdobą wielkanocnego stołu w Polsce. Jej zieleń i świeżość podkreśla wiosenny okres. Można ją ściąć i użyć jako posłania dla wielkanocnych jajek. Można też...   czytaj więcej »
Orzechy brazylijskie
/5
Dlaczego warto jeść orzechy brazylijskie?
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
W świątecznym okresie na naszych stołach przybywa łakoci, w tym także orzechów. Z pewnością znajdą się wśród nich również te bardziej wyszukane, jak na przykład orzechy brazylijskie. Czy...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub