Tutaj jesteś: tag > Pory właściwości lecznicze
Tag Pory właściwości lecznicze (1)
/5
Właściwości odżywcze i lecznicze pora
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Por to warzywo lubiane przez Skandynawów jednak w naszym kraju niedoceniane. Przeczytaj artykuł i dowiedz się dlaczego warto jeść pory, jakie składniki odżywcze zawierają, co można z nich...   czytaj więcej »
Podobne porady
warzywa przeciwrakowe
3.0000/5
Jakie warzywa chronią przed rakiem i podnoszą odporność?
redaktor: Znachor, specjalista Tipy.pl
Mamieni wszechogarniającymi reklamami żyjemy w mylnym przekonaniu, że dla odporności i dobrego zdrowia potrzebna jest nam garść tabletek, multiwitamin i suplementów diety. Rzadko kiedy...   czytaj więcej »
Nalewka z cebuli
4.5000/5
Jak zrobić nalewkę z cebuli?
redaktor: Moska, specjalista Tipy.pl
Cebula jest jednym z najzdrowszych produktów. Ma wiele właściwości leczniczych, takich jak działanie antybakteryjne (często jedzenie cebuli daje lepsze rezultaty, niż przyjmowanie...   czytaj więcej »
fasola
1.5623/5
Jak zbierać i przechowywać fasolę?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Fasola jest bogata w białko, błonnik, witaminy i minerały i jest smakowita, a ponadto występuje w różnych kolorach. Nic dziwnego, że możesz ją podać pod różną postacią w restauracjach,...   czytaj więcej »
Drylowane pomidory
5.0000/5
Jak sparzyć i wydrylować pomidory?
redaktor: AnetaZ, specjalista Tipy.pl

Parzenie (blanszowanie) i drylowanie pomidorów może wydawać się zbytecznym zabiegiem, zważając na to, że z łatwością dostaniesz już takie pomidory w puszkach czy kartonikach w...   czytaj więcej »

pokrojony por
2.5000/5
Jak pokroić pora?
redaktor: Morwa, specjalista Tipy.pl
Por to warzywo wielofunkcyjne. Idealnie nadaje się zarówno do zup, jak i do sałatek. Ma delikatny smak, a po ugotowaniu jedwabistą i delikatną konsystencję. Niezależnie od tego w jakiej...   czytaj więcej »
świeże warzywa
5.0000/5
Jak kupować warzywa?
redaktor: niemka, specjalista Tipy.pl
Świeże warzywa są smaczne, zdrowe i wspaniale wyglądają na talerzu. Wraz z coraz cieplejszą pogodą mamy do wyboru coraz więcej świeżych warzyw, a żeby posiadały one wszystkie powyższe...   czytaj więcej »
Warzywa zielone
5.0000/5
Dlaczego warto jeść zielone warzywa?
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Jedną z grup warzyw są warzywa zielone. Chcesz wiedzieć dlaczego warto jeść warzywa o tej barwie? W jakie witaminy i mikroelementy są bogate warzywa z tej grupy? Koniecznie przeczytaj ten...   czytaj więcej »
Jaja przepiórcze
4.6667/5
Dlaczego warto jeść jaja przepiórcze?
redaktor: grecja2, specjalista Tipy.pl
Gdy słyszymy jajko, widzimy piękne bielutkie kurze jajo, które jadamy o każdej porze dnia. Doskonałe zarówno na obiad jak i na kolację. Niestety często słyszymy o działaniu cholesterolu, a...   czytaj więcej »
zdrowe oczy
4.3333/5
Co jeść, żeby mieć zdrowe oczy?
redaktor: healther, ekspert Tipy.pl
Nasze mamy mają rację – marchewka rzeczywiście wpływa na dobrą kondycję naszych oczu. Podobnie jak wiele innych produktów spożywczych. Wiele z nas przyjmuje prawidłowe widzenie za coś...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub