Tutaj jesteś: tag > Pory właściwości lecznicze
Tag Pory właściwości lecznicze (1)
/5
Właściwości odżywcze i lecznicze pora
redaktor: Karolinas, specjalista Tipy.pl
Por to warzywo lubiane przez Skandynawów jednak w naszym kraju niedoceniane. Przeczytaj artykuł i dowiedz się dlaczego warto jeść pory, jakie składniki odżywcze zawierają, co można z nich...   czytaj więcej »
Podobne porady
Zupa pomidorowa Dukana
5.0000/5
Jak zrobić zupę pomidorową Dukana?
redaktor: Weronika , specjalista Tipy.pl
Poniżej przedstawiam prosty przepis na zupę pomidorową Dukana. Możesz ją jeść we wszystkie dni proteinowo-warzywne II fazy diety Dukana (faza naprzemienna).   czytaj więcej »
fasola
1.5623/5
Jak zbierać i przechowywać fasolę?
redaktor: Jedzenie, specjalista Tipy.pl
Fasola jest bogata w białko, błonnik, witaminy i minerały i jest smakowita, a ponadto występuje w różnych kolorach. Nic dziwnego, że możesz ją podać pod różną postacią w restauracjach,...   czytaj więcej »
owoc borówki z uprawy ekologicznej
5.0000/5
Jak rozpoznać ekologiczne owoce i warzywa?
redaktor: Berenika, specjalista Tipy.pl
Chcesz się zdrowo odżywiać. Dbasz o swoją rodzinę. Wstajesz godziną wcześniej, aby na pobliskim rynku kupić świeżutkie i pachnące owoce i warzywa. Nie korzystasz z marketu, ani dużego...   czytaj więcej »
mrożone owoce
4.3333/5
Jak rozmrażać owoce i warzywa, aby nie straciły wartości odżywczych?
redaktor: Barbara, specjalista Tipy.pl
Mrożenie jest najlepszą metodą przechowywania owoców i warzyw. W trakcie prawidłowego przechowywania mrożonek straty witamin są minimalne, a produkty zachowują niemal w pełni cechy świeżego...   czytaj więcej »
Świeża bazylia
5.0000/5
Jak przechowywać świeżą bazylię?
redaktor: przepisykulinarne, specjalista Tipy.pl
Prawidłowo przechowywana bazylia zachowa na długi okres swój smak oraz wartości odżywcze. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek i porad na temat przechowywania świeżej bazylii.   czytaj więcej »
rzeżucha
4.5000/5
Jak posadzić rzeżuchę?
redaktor: czeszka, specjalista Tipy.pl
Rzeżucha jest już tradycyjną ozdobą wielkanocnego stołu w Polsce. Jej zieleń i świeżość podkreśla wiosenny okres. Można ją ściąć i użyć jako posłania dla wielkanocnych jajek. Można też...   czytaj więcej »
/5
Jak ożywić zwiotczałą marchewkę i inne warzywa korzenne?
redaktor: loveisjustlove, specjalista Tipy.pl
Często marchew i inne warzywa korzenne (takie jak na przykład pietruszka, seler, batat, burak ćwikłowy) gdy poleżą trochę dłużej - wiotczeją i robią się brzydkie. Jest bardzo prosty sposób,...   czytaj więcej »
kiełki
5.0000/5
Jak hodować kiełki?
redaktor: czeszka, specjalista Tipy.pl
Świeże kiełki stanowią prawdziwą skarbnicę witamin, zawierają całe pokłady witaminy A, B, C, E i H, dodatkowo znajdziemy w nich żelazo, siarkę, magnez, potas, wapń, cynk, selen oraz lit i...   czytaj więcej »
Przyprawy
/5
6 sposobów, aby ograniczyć używanie soli
redaktor: Koala, specjalista Tipy.pl
Sól jest niezdrowa - obciąża nerki, zwiększa ryzyko zachorowania na nadciśnienie tętnicze, zwiększa ryzyko wystąpienia ataku serca i udaru, spowalnia spalanie tłuszczu jak również zwiększa...   czytaj więcej »

Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub